Vee vervoersmiddelen kopen doet u bij Kleyn Vans


veevervoer, kippenvervoer, diervriendelijke wagen, dieren transport,  varkens transport, gebruikt, kopen, veetransport Het (klein)transport van levende dieren vraagt natuurlijk speciale zorg en maatschappelijk is er veel over te doen. Veetransport,  hoe groot of kleinschalig deze ook is, is aan allerlei regels gebonden. Naast de algemene regels voor verkeersveiligheid kent het vervoer van dieren regels ten aanzien van vakbekwaamheid, hygiëne en diervriendelijkheid. Dit vervoer gebeurt daarom altijd met speciaal daarvoor bestemde voertuigen. U kunt denken aan paardentrailers, veevrachtwagens en (kleine) bakwagens voor vervoer van runderen, varkens en kippen.
 

Correcte documenten en geschikt tweedehands voertuig een must!

Eén van de algemene regels in Nederland betreffende de Vee transportmiddelen is bijvoorbeeld dat een aanhangwagen voor vee of paarden vervoer periodiek (eens in de vijf jaar) gekeurd dient te worden door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA geeft een goedkeuringsbewijs veevervoer en een controleplaat af wanneer een aanhangwagen is goedgekeurd.

Een andere noodzaak is dat een chauffeur die vee vervoert over een afstand die langer is dan 65 kilometer een Getuigschrift Vakbekwaamheid Veevervoer dient te hebben. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt over veetransport in binnen- of buitenland. Wilt u een dergelijk getuigschrift behalen, dan kunt u een korte opleiding doorlopen met een afsluitend examen. Verkeersschool Blom uit Etten-Leur, PTC+ en VCF Opleidingsinstituut zijn de enige drie erkende opleidingsinstituten. De juiste documenten en het juiste voertuig zijn beiden dus een echte must!

Bent op zoek naar een tweedehands vervoersmiddel voor transport van een bepaalde diersoort? Vertel ons wat uw wensen zijn. Wij helpen u bij het vinden van het juiste gebruikte (vee) vervoersmiddel.

 
Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug


 
Kleyn Vans on Facebook Kleyn Vans on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Vans on LinkedIn